Restips

Kryssning Antarktis & Argentina – med Hurtigruten till Antarktiska halvön

7 – 24 feb 2020

För mer än 100 år sedan tävlade Amundsen och Scott om att komma först till Sydpolen. Sedan dess har det blivit lättare att ta sig till Antarktis, men det är trots allt få människor som besökt denna nästan helt istäckta kontinent.

Ta chansen och följ med på en kryssning ner mot 66:e breddgraden syd, till en plats som inte kan liknas vid något annat. Här spelar naturen första fiolen och de levande varelser som bebor kontinenten är till synes helt orädda för människor.

Att is kan vara fantastiskt vacker får vi många bevis för under vår vistelse. Den skiftar i alla möjliga och omöjliga nyanser av vitt och blått, via gula och gröna toner. Isbergen, en del stora som 10-våningshus, tycks vara deltagare i tävlingen ”mest fascinerande & vacker form vinner”.

Djurlivet i vattnet, på land och i luften verkar oändligt, här finns frustande valar, hoppande pingviner och glidflygande albatrosser i mängd.

Kryssningen med Hurtigruten MS Midnatsol utgår från Ushuaia på Eldslandet, världens sydligaste stad och innan vi kommer hit tillbringar vi några roliga och intensiva dagar i Buenos Aires, Sydamerikas Paris.

Club Eriks värd Pekko Svensson är med på resan.

Projektledare
Ann Ewaldsson
ann.ewaldsson@cluberiks.se
08-20 55 00

MS Roald Amundsen sjösätts i oktober 2018 och är det första av två hybridskepp som Hurtigruten bygger och sjösätter de kommande åren. Hybridteknologi, i kombination med en avancerad skrovkonstruktion och en effektiv elanvändning ombord, kommer att minska bränsleförbrukningen och CO2-utsläppen från fartyget med 20 procent och kommer också att öka naturupplevelserna för gästerna ombord genom sin tystare segling.
Fartyget är konstruerat speciellt för polara vatten och ombord finns ett expeditionsteam certifierat enligt IAATO (International Association of Antarctica Tour Operators), som ser till att expeditionerna lämnar ett minimalt avtryck i miljön. Medlemmarna är speciellt utvalda för sin specifika expertis samt, inte minst, för sin entusiasm, nyfikenhet och kärlek till de områden som besöks.

logo_top

Nordvästpassagen med Hurtigruten
I Roald Amundsens fotspår

OBS FULLBOKAD!

Danmark – Grönland – Kanada – Alaska – Kanada
20 aug – 13 sep 2019

Nordvästpassagen är en vacker och farofylld farled mellan Stilla havet och Atlanten. Sedan slutet av 1400-talet var sökandet efter denna mytomspunna sjöväg genom kanadensiska Arktis som en helig graal för upptäckare. Först att erövra Nordvästpassagen blev den norske polarforskaren Roald Amundsen under en expedition som pågick mellan 1903 till 1906. På vår Hurtigruten-resa följer vi i de stora upptäckarnas kölvatten för att utforska dessa beryktade vattenvägar.

Vi startar i Kangerlussuaq där du har chans att se några av Grönlands inuitbosättningar och den Unesco-listade Ilulissat-fjorden innan vi tar oss över Davis Sund och vidare i in i Kanadas arktiska övärld Nunavut. Sedan fortsätter vår expedition till hjärtat av den historiska Nordvästpassagen.

Vi fortsätter genom det iskalla vattnet i arktiska Kanada. Du kommer att förbluffas över den vidsträckta och orörda vildmark du ser från däck. Vi tar dig med på spännande turer i småbåtar och gör landstigningar. Om väderförhållandena tillåter sjösätter vi våra kajaker eller tar dig med på vandring.

Att vara på toppen av jordklotet innebär att man seglar genom isen. Precis som de stora upptäckarna måste vi anpassa oss efter isförhållandena, men oavsett var vi seglar eller vad vi ser kan vi lova en spännande expedition under trygga förhållanden. För när allt kommer omkring kommer du att segla in i Nordvästpassagen och det är något som få fartyg försöker sig på än idag.

Mer info och bokning av resan 2019

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *